FU*K´s årsberättelse 2013 Del 2

bröllop 2013Helt färdiga packade vi ihop våra prylar för att nästa dag sätta upp dem igen. Bröllopsdags! Två av våra största fans i Fagersta skulle säga ja till varandra och vi sa ja till dem när vi blev tillfrågade. Det var en stor ära att få spela ingångsmusiken till själva akten och dessutom få framföra ett par låtar under vigselakten. Middagen bestod inte bara av god mat utan också en tävling. När en klocka plingade så skulle man sjunga en ramsa och den som sjöng starkast fick ett pris.                                 Foto: Petronella Hjertqvist

Efter att ha klickat på ljudanläggningen och smugglat fram en mikrofon till bordet, så tog vi hem det ena priset överlägset. Andra gången vi försökte samma sak så åkte vi fast.

Kvällen då? Den bestod av två set och trots att vi hade haft en tuff kväll innan, så tycker vi att vi gjorde ett av årets bästa gig. Framför allt så fick vi återigen en öronbedövande upplevelse när vi framförde ”Highway to Hell” med AC/DC. Gästernas allsång under refrängerna blåste nästan av oss ifrån scenen! Vi fick inte heller den här gången sluta när våra set var slut, men denna gång hade vi ett krav innan vi gick upp igen. Gästerna skulle upp och ta över våra instrument. Efter mycket instruerande och då menar vi mycket, så var det dags. Gästerna (ni vet vilka ni är) framförde efter lite missförstånd både Proud Mary, Born In The USA och Lilla Snigel samtidigt. Vilken succé! Magnus Dahlberg gjorde också ett bejublat solonummer som han senare på året gjorde tillsammans med oss. Vi återkommer om det. Vi tackar Peter och Maria för att vi fick vara med på er dag!

 BröllopSuddiga gäster              Premiär för ”Highway to Hell” och suddiga gäster som konkurrerar ut oss. Foto: okänt, men hör gärna av er om ni vet vilka ni är så slungar vi upp era namn här.
 

Under en födelsedagsspelning ute i skogen som innefattade publik i badtunna, poledance runt en plaststol och en hel del ramlande över monitorer och FU*K medlemmar, så fick vi träffa några nya ovänner. De bestod av monstergetingar som förmodligen hade käkat anabola hela vintern. De cirkulerade kring våra huvuden och lät som B-52:or under tiden vi plockade ihop våra pinaler. Ingen blev som tur var stucken för då hade förmodligen antalet medlemmar i bandet decimerats.

Hösten var här och vi drog till Torshälla på ytterligare en födelsedagsfest. Vi blev bjudna på sjukt god mat, dock livsfarlig. Rå oxfilé på het sten. Innan stenen har kallnat till 400 grader så flyger eller snarare exploderar det grova saltet och man skulle behöva ha skyddsglasögon på sig för att inte sluta som blind. Innan vi ska gå på så träffar vi en kvinna utanför toaletterna som blir äkta imponerad av att vi ränner omkring med kiltar. Hon berättar att det sitter en gäst från Irland eller Skottland i sällskapet och hon ber att få presentera oss för honom när talen för födelsedagsbarnet är slut. Vi säger att det går jättebra, men just nu måste vi röra på oss lite (eftersom att vi snart ska gå på scenen). Innan vi hinner gå så stoppar hon oss och säger: ”Vänta! Ni måste stanna ett tag! Det kommer snart lite underhållning. Jag har bokat ett band till min man, det måste ni se! Det är ett ukuleleband!” ”Vad kul!” säger vi och lovar att vi ska kolla in dem.

 IMG_1731IMG_1736Fagersta mys* klubb och en livsfarlig het sten.    Foto: Owe Hellquist och Ricky Mähl

Efter det åkte vi ner till Knivsta för ett företagsgig inför en hel del utländska gäster. Innan själva giget så körde vi lite unplugged medans gästerna tog en fördrink. Detta gjorde vi i fula slipsar och utan kilt men det blev bra ändå. Efter gästerna hade ätit både det ena och det andra så fick vi äntligen byta om. Tosse som ofta sköter den större delen av snacket på spelningarna kunde tyvärr inte närvara, så Lasse och Tompa stod för kvällens eleganta engelska mellansnack. Ett smakprov av Lasses fina engelska: This is a pudelsong, it´s a very female dog in swedish. Låten var It´s my Life med Bon Jovi. En annan fining är “Now it´s time for some allsing”. Vad skönt att han är musiklärare och inte engelskalärare.

1240651_363373063796358_653193550_n598523_363398420460489_1016110955_n    Till vänster: Slipsklädda galningar med lysande ögon. Till höger: FU*K. Foto: Okänd

Denna kväll slog vi också rekord på bloggen. Vi hade 297 visningar under en dag (som strax innan jul slogs med 441 visningar, när Barnens Jul lades upp på youtube) och vi hade bland annat ett trettiotal cyberbesökare från USA. Vi tycker det är jättekul när ni följer bloggen, fortsätt gärna med det.

En av spelningarna som vi fick tack vare ett annat gig var den på SMÖF (Söderbärke Mikro ÖlFestival). 1700 biljetter och slutsålt. Inte vår största publik men ändå bra mycket större än genomsnittet. Det blev ett riktigt lyckat gig på två set. Kommer ni ihåg Magnus på bröllopet som vi skulle återkomma till? Vår eminente vän Magnus som förmodligen är en av de som har sett och gästsjungit med FU*K flest gånger, kom välvilligt upp på scenen när vi ropade hans namn. Vi tog den låten han körde på bröllopsfesten och resultatet kan du se här: http://www.youtube.com/watch?v=cB7Fd2-eB7w

_KJA3611 _KJA3615Foto: Joakim Abrahamsson

De stackarna som jobbade på festivalen fick sin beskärda del på nästa gig, som var för just dem. En liten och trång tillställning som gick vilt till. Det blev både dans och slängrumpa. En av golvmonitorerna välte tre gånger, Ronnys snygga ukulele gick sönder för andra gången (första gången var när vi lirade i England förra året), glas krossades och en klack låg kvar och snurrade på golvet när vi plockade ihop prylarna. Vem säger att ukulele inte kan vara Rock `N` Roll?

Det var ett litet axplock av vårt 2013. Vi hoppas att ni har haft det lika roligt som vi under året och förhoppningsvis så ses vi 2014 …någonstans i Sverige.

Fagersta Ukulele* Klubb önskar er ett

IMG_0495GOTT NYTT ÅR!

…och som Ozzy säger: We Love You All!

Foto: Ricky Mähl. FU*K i Hollesley 2012

Detta inlägg publicerades i Det här gör FU*K. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till FU*K´s årsberättelse 2013 Del 2

  1. leif & kerstin skriver:

    Ni är toppen vi fick uppleva ett härligt bröllopp. För våran dotter och härliga måg. Tack till alla som var där. We love you too !!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s