Folk at Heart!

Lördagen den 4 januari så pös vi iväg och lirade på festivalen Folk at Heart i Örebro. Folk at Heart har fokus på folkmusik och vi fick frågan om vi inte hade lust att komma dit och ställa till lite oreda och det är klart att vi ville det. Vi blev trevligt mottagna på plats av arrangörerna och efter det att vi fått möjlighet att kasta in våra prylar på ett rum, så stack vi utsvultna iväg ut på stan för att käka lite asiatiskt.

IMG_2146                                                                         Tompa på Shanghai. Foto: Ricky Mähl

När vi kom tillbaka så fick vi reda på att det var slutsålt. Lapp på luckan! Vi minglade sedan runt lite grann och hindrade damer från att lyfta på våra kiltar tills det var dags för oss. Vi skulle gå på scenen vid 21.30 men det blev lite försenat p,g,a tekniskt strul. Efter några rejäla rundgångar och prövningar för våra trumhinnor så kunde vi köra igång. Setet såg ut ungefär som det brukar, något nedkortat och Tompa sjöng Tosses låtar eftersom han inte kunde medverka. Det gjorde han som vanligt grymt bra. Publiken visste kanske inte direkt vad de skulle förvänta sig av oss, men de var på hugget denna kväll och de var med på noterna direkt efter de två första låtarna. Efter att ha avslutat med Ace of Spades, Highway to Hell, Drunken Lullabies och Wolly Bully så gav publiken oss sedvanligt fingret och som tack bjöd vi på Burning Love som extranummer.

IMG_2158                                                                               Ena halvan av publiken ger oss fingret. Tack! Foto: FU*K

Klockan 23.30 var vi inbokade på att lira i ett av hotellrummen, så vi hann mingla runt lite och snacka med trevligt folk innan det var dags igen. När vi väl skulle in på rummet så hade det samlats en stor samling av folk utanför. Det gick ju så klart inte att få in alla, men det var förvånande att se hur skickligt de som kom in hade packat ihop sig. Finns det hjärterum, finns det… Det var jäkligt roligt att lira där inne. Det var riktigt trångt, intimt och sjukt varmt. Dessutom vi fick sällskap av en snubbe som heter Tobias som lirade melodika till bland annat Living After Midnight, Det Måste Vara Radion och Breaking The Law.

 

Fokus på RickyTompa lead                                                                       FU*K innan gig. ……………….. FU*K under gig………………..Foto: Leif Nyborg.

Det var en mycket bra arrangerad tillställning och det märktes att de inblandade har ett stort hjärta för det de tycker om, Musik! Stort tack till alla er som var inblandade i denna kväll: arrangörer, branschfolk, musiker och publik! 

Videos har vi tyvärr inga än och är det någon som läser detta som sitter på något klipp, så hör gärna av er till oss. Här nedan finner ni i alla fall ett par adresser till en liten recension och till en blogg:

http://www.orebroguiden.com/succe-for-folk-at-heart-2014/

http://hakanpettersson.se/blogg.php?id=3291

 

Detta inlägg publicerades i Det här gör FU*K. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s