Årsberättelse 2014 Del 1

Då var det dags att summera året igen. Förra årets årsberättelse blev väldigt uppskattad så vi bestämde oss förra att köra en repris. Det blev 14st spelningar för oss även detta år, men med stora skillnaden att vi var tvungna att tacka nej till minst 15st! Helt galet! Vi tackar det ödmjukaste för det stora intresset. Precis som tidigare år så skänker vi pengar till någon välgörande organisation eller liknande och i år bestämde vi oss för att skänka 20,000 kr till barncancerfonden. Vi hoppas att de kommer till nytta och att forskningen går framåt. Nu över till 2014 års gig och bravader.

Lördagen den 4 januari som är FU*K´s tidigaste spelning på kalendern genom tiderna, så klev vi in genom dörrarna på Scandic grand Hotel i Örebro för att medverka på Folk at Heart. Folk at Heart är en fantastisk tillställning av fantastiska arrangörer som har fokus på folkmusik. Vi var där för att ställa till lite oreda och det gjorde vi. När vi hade fått våra pass och lämnat in grejerna på vårt rum så gick vi ner för att lyssna på lite musik. Det tog ungefär 1,23 minuter innan en kvinna i 60-års åldern kom fram och lyfte på Lasses kilt och frågade om han hade något under. Det var tydligen fler som ville ställa till oreda. Vi körde ett set på scenen och lite senare (typ 23.30) så körde vi ett set i ett utav hotellrummen. Lasse var väldigt nöjd efter spelningen då han hade fått kontakt med en i publiken som kom ifrån Finnspång (hans egna hemtrakter). Det levde han länge på. Vi hade sjukt roligt på scenen och giget på rummet var också det som gav oss årets sista framträdanden på ”Rock at Sea – Hårdrock”. Ingen nämnd och ingen glömd men stort tack till publiken och alla inblandade arrangörsmänniskor, ni vet vilka ni är!

Tompa lead FAHFokus på Ricky
Foto: Leif Nyborg

Ungefär en månad senare så var vi tillbaka i Örebro eftersom succén krävde det. Det var alldeles för många som hade missat oss på Folk at Heart (bland annat vår alldeles egen Tosse som inte hade möjlighet att medverka på FAH), så vi körde ett eget gig på två set på exakt samma ställe. Den här gången hade vi med oss vår alldeles egna FU*Kograf Jocke och vår alldeles egna skåning Magnus, som kom upp och framförde ”Klippe klippe gräsemattan” med oss. Vi hade också en liten tävling mellan Örebropubliken och de ditresta Fagerstaborna om vem som kunde skrika mest och vilka som vann den bataljen kan ni ju fundera på. Ja, det var en sanslöst galen kväll med mycket skratt och dans. Det var också kvällen då vi hade premiär för våra marshallstackar. Marshallstackar är faktiskt ett måste när man lirar på sådana tunga instrument som vi gör.

örebro feb fanfotoÖrebro feb 2014
Foto: Ricky Mähl och okänd

De kommande fyra gigen innehöll två företagsgig, där det ena innehöll debuten för våra körtjejer och det andra inte. De andra två var årets officiella hemmaspelningar. Det ena gick av stapeln på Götis med punkbandet Doka från Bollnäs som förband och det andra på Hamnkrogen. Detta var vår andra spelning på Hamnkrogen och det blev lite speciellt. Det var riktigt jäkla varmt den här dagen, så vi fick dricka mer än 100 liter vatten med resorb i för att över huvud taget lyckas att ta oss upp på scenen. Men vad gjorde det? Vi fick ju möjlighet att framföra Den Nakna Sanningen av bergslagsskogarnas bästa band genom tiderna, Etos! Vi ville dessutom testa lite mer nytt material, så förutom Den Nakna Sanningen körde vi även Hog Farm, Holiday in Cambodja och Välkommen Hem (de två sistnämnda premierade på Götis). Dessutom så hade påannonseringen om att vi skulle lira gett oss ett nytt bloggrekord.
Mer om det här: https://fukulele.wordpress.com/2014/05/28/rekord/ Ett speciellt tack riktas till Tony som hade en specialsydd badrock kvällen till ära.

tonyhamnkr

rickhamnktsteffohamn
Foton: Thorun Nilsson och Joakim Abrahamsson

Efter lite bröllopsgig och pubkvällar (då våra körtjejer efter hårt pumpande sprack!) var det återigen dags för Örebro. Den här gången i form av Live at Heart.
Mer om det och lite till får ni i del 2, missa inte det! Vi säger som man brukar… Fortsättning följer!

sthlmsthlm2
FU*K i Stockholm på företagsgig 2014. Foto: Ricky Mähl

Detta inlägg publicerades i Det här gör FU*K. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s